12/5/09

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/05/09 ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ στη λαίκή αγορά (ΖΕΦΥΡΟΣ)


Φέρε ότι δε χρησιμοποιείς…
Πάρε ότι χρειάζεσαι…
(ρούχα, βιβλία, είδη σπιτιού, συσκευές.. κτλ)

ΤΟ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΣΠΙΤΙ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΔΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΞΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ. Ο ΜΟΝΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ. ΤΟ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ Ή ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΥΛΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ-ΜΟΡΦΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ.
  • Περιορίζουμε – επισκευάζουμε – επαναχρησιμοποιούμε- ανακυκλώνουμε.

  • Αυτοοργανωνόμαστε, επικοινωνούμε, συνδιαμορφώνουμε και συνυπάρχουμε ως άνθρωποι υπεύθυνοι για τους εαυτούς μας.

  • Σεβόμαστε κι έτσι προστατεύουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, αφού είναι το σπίτι όλων μας.

  • Μοιραζόμαστε εμπειρίες, γνώσεις κι εργαλεία για να μη λείπει τίποτα σε κανέναν.

  • Μειώνουμε την παραγωγή και την κατανάλωση.

  • OXI στη νοοτροπία του καταναλωτή με τις ψεύτικες και περιττές ανάγκες που του δημιουργούν (πλύση εγκεφάλου από: ΜΜΕ, διαφημίσεις, αλόγιστη χρήση τεχνολογίας…κτλ)

  • Αποβάλουμε από την καθημερινότητα μας τα προϊόντα των πολυεθνικών (εκμεταλλεύονται ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες εργασίας…κτλ)

  • ΟΧΙ στο παγκόσμιο μοντέλο αγοράς που μας θέλει θύματα και αποφασίζει τι, που και πώς θα παραχθεί, σε τι είδους επεξεργασία (χημική..) θα υποβληθεί και με ποιο τρόπο θα φτάσει στον τελικό του αποδέκτη με ένα και μόνο κριτήριο, τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους.

Με τέτοιους τρόπους είμαστε ικανοί να αντεπεξέλθουμε στις καθημερινές μας ανάγκες με βάση την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια κι απελευθερωνόμαστε…!


ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Απειλούν σοβαρά την υγεία μας και το οικοσύστημα (απώλεια της βιοποικιλότητας).
Απειλούν σταδιακά να μας μετατρέψουν σε τέρατα.
Δεν λύνουν το παγκόσμιο πρόβλημα της πείνας, όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί τους.
Δηλητηριάζουν ανεπανόρθωτα τις τροφές.
Τείνουν να αφανίσουν τα πάντα: το υγιές έδαφος, τα ζώα, τους μικροοργανισμούς (αυξημένη χρήση τοξικών ζιζανιοκτόνων), τις παραδοσιακές γνώσεις και καλλιέργειες και κατ’ επέκταση τους ίδιους τους αγρότες.. και τι θα απομείνει τότε;

Μια πράσινη μεταλλαγμένη έρημος.

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ονομάζονται τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα (ΓΤΠ)
Η Ευρωπαϊκή επιτροπή, ως κοινό μυστικό και βέβαια στο όνομα της Παγκόσμιας Ελεύθερης οικονομίας των κερδοσκόπων, έχει αποφασίσει να προωθήσει τα μεταλλαγμένα, παρά τους τεράστιους κινδύνους που έχουν αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες. Οι πολυεθνικές, οι ΗΠΑ και η Μονσάντο(αμερικανική πολυεθνική που κατασκευάζει το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων) ασκούν πιέσεις προς τα όργανα της Ευρωπαϊκής ένωσης, τις κυβερνήσεις, τα υπουργεία, τα επιστημονικά επιτελεία καθώς και τις εταιρείες διακίνησης των αγροχημικών και των καταναλωτικών προϊόντων, φοβούμενες, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης την απώλεια του κέρδους τους.
Η κατανάλωση μεταλλαγμένων προϊόντων, που αποτελεί πια τον ολοκληρωτικό έλεγχο του τι τρώμε, είναι ένα τεράστιο ρίσκο με τρομερά επικίνδυνες και συγχρόνως μη αναστρέψιμες συνέπειες για την ανθρωπότητα . Ας το σταματήσουμε όσο είναι καιρός..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου