20/6/09

Οι ζωές μας, πάνω από τα κέρδη τους.

(από http://patras.indymedia.org/)

Όλο και πιο συχνά παρατηρείται τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας μέσα σε κατοικημένες περιοχές, χωρίς να ακολουθείται κανένας κανόνας ασφαλείας, χωρίς καμιά περιβαλλοντική μελέτη και μέτρηση των εκπομπών ακτινοβολίας, καμουφλαρισμένες ως θερμοσίφωνες ή καμινάδες (γιατί άραγε?).

Απέναντι σε αυτές τις αυθαιρεσίες και την ασυδοσία των εταιριών, οι πολίτες/συλλογικότητες αντιδρούν [1], [2], απαιτούν την προστασία της υγείας τους και διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στην Πάτρα και στην Καλαμάτα, όπως και σε άλλες πόλεις. Την Τετάρτη 17 Ιουνίου έγινε νέα πορεία σχετικά με το θέμα στην περιοχή της Λεύκας. Στην Καλαμάτα, την Κυριακή 10 Μάη, φασιστοειδή επιτέθηκαν με κατσαβίδια και λοστούς σε 3 μέλη της Πρωτοβουλίας Συντρόφων, που προετοίμαζαν συγκέντρωση-παρέμβαση ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Τα φασιστοειδή τράπηκαν σε φυγή με την βοήθεια των γειτόνων.

2 σχόλια:

  1. ηθελα να'ξερα ποιος καθεται και καταναλωνει τοση φαια ουσια για να σκεφτεται τοσες μαλ..κιες.
    ανοιξτε κανα βιβλιο να ξεστραβωθειτε βρε!!!παει μπροστα ο κοσμος...ολοι κοιτανε μπροστα και εμεις ασχολουμαστε ακομα με αναρχια και αυτοδιαχειριζομενους χωρους...τι ειναι αυτα...γι'αυτο ολοι οι ελληνες διαπρεπουν μονο στο εξωτερικο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ante na pas sto eksoteriko tote! kalo taksidi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή