3/9/09

ΗΜΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Την Τρίτη 25 Αυγούστου 2009, το βράδυ, το κτίριο Κλεόβουλος του Πανεπιστημίου Αιγαίου παραβιάζεται και έπειτα ακολουθούν στοχευμένοι βανδαλισμοί με κομματική σκοπιμότητα. Υπόψη ότι ο φύλακας του Πανεπιστημίου είχε πάρει την καλοκαιρινή του άδεια, γνωστό στα κομματικά τσιράκια που αυτές τις μέρες, όπως και κάθε χρονιά άλλωστε, περιμένουν πως και πώς να ψαρέψουν τους πρωτοετείς. Λίστες από σπίτια που νοικιάζονται και άλλου τύπου ρουσφέτια, γνωστές πρακτικές που χρησιμοποιούν πάντα, δείχνοντας άλλωστε το πολιτικό μηδενικό ήθος τους.

Στη συνέχεια την επόμενη μέρα, στέλνεται e-mail σε όλους τους φοιτητές από την γραμματεία του ΠΤΔΕ (μμμ…), με αποστολέα την «γραμματεία πόλης ΔΑΠ (πρωτοπορία;) – ΝΔΦΚ Ρόδου», με το γνωστό κείμενο που περιλαμβάνει τους προβληματισμούς της γνωστής «αγωνιστικής» παράταξης όσον αφορά το κτιριακό συνδέοντας το με την κατάληψη του Παλιού Κυλικείου (πρώην εγκαταλελειμμένο κτίριο Δ). Να σημειώσουμε ότι ο προβληματισμός της εν λόγω παράταξης για το κτιριακό του Πανεπιστημίου περιορίζεται σε μερικές μόλις γραμμές. Από εκεί και πέρα απλά χρησιμοποιεί την κίνηση του Παλιού Κυλικείου, με την γνωστή σε όλους θεματολογία τους, απλά για να επιτεθεί πολιτικά (;) έως και απειλητικά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία και δέχτηκαν την επίθεση κατά την προηγούμενη μέρα.

Σε πόσες άλλωστε γραμμές να αναφερθούν ως προς το κτιριακό πρόβλημα; Εξάλλου ένας χώρος λίγων τετραγωνικών όπως αυτός του Παλιού Κυλικείου δεν μπορεί να το λύσει. Και αν όντως ενδιαφέρονται για τους φοιτητές θα έπρεπε να κάνουν κάτι με το παλιό κτίριο και με το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο που αποτελεί έρμαιο της γραφειοκρατίας και της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου που παίζει τα δικά της κομματικά παιχνίδια ξεπουλήματος.

Ωστόσο αν κάποιος παρακολουθεί τα κείμενα της εν λόγω «παράταξης» θα καταλάβει ότι το κείμενο που έφτασε στα e-mail μας, αποτελεί μια καθαρή γραμμή, συνταγμένη και διατυπωμένη εκ των άνωθεν τους και αυτοί απλά τα εκτελεστικά τους όργανα. Ο τραμπουκισμός και η φασιστική συμπεριφορά ανήκει σε αυτούς, που άλλωστε γαλουχούν στους κόλπους τους και τέτοιους ανθρώπους. Αυτοί που αντιδρούν στον κάθε ελεύθερο, αυτοοργανωμένο, ανοιχτό κοινωνικό χώρο και έχουν μάθει όμως να δείχνουν ανοχή σε δολοφονίες 15χρονων παιδιών (Αλέξης Γρηγορόπουλος, εξέγερση του Δεκέμβρη 2008).

Η κατάληψη του Παλιού Κυλικείου δεν έχει κανένα σκοπό να συμμετέχει σε οποιοδήποτε κομματικό παιχνίδι που παίζεται μεταξύ πολιτικών στρατοπέδων (φοιτητικών πολιτικών παρατάξεων και ιθυνόντων του Πανεπιστημίου) ενόψει βέβαια και των ανακοινωθέντων πλέον εκλογών. Συνεχίστε φασιστοχαρούμενα (επειδή είσαστε και γλωσσοπλάστες!) και επιβλαβή στοιχεία γνωστά δυστυχώς στην φοιτητική κοινότητα της Ρόδου να κάνετε τους σκεπτόμενους ανθρώπους που διάβασαν το καθαρά κομματικοποιημένο και προβοκατόρικο κείμενό σας να απορούν. Χαρακτηριστικό άλλωστε παράδειγμα της ιδεολογικής σας σήψης.

1 σχόλιο: